Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със шофьорското стъкло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със шофьорското стъкло

Здравейте колеги , ето какъв ми е проблема: понякога шофьорското стъкло спира да може да се управлява. Онзи ден след отваряне не искаше да се затвори , нито от бутона за затваряне , нито от алармата /алармата ми има такава функция да затваря прозорците/. При пасажерския прозорец нямаше проблеми. След изминати 50-60 км. по нашите родни пътища /по дупките/ само се оправи. Тоя номер вече ми го прави няколко пъти , като е имало случай когато не е искал да се отваря и след няколко км. по дупките се оправя. Със откачане на акумулатора проблема не се разрешава , само с раздрусване при каране и затова си мисля че някъде някой бушон или реле не прави качествен контакт. Веднъж ми беше изчезнала комфорт функцията на шофьорското стъкло и пак след известно време се оправи само. Дайте идеи колеги къде да бръкна и какво да проверя. Благодаря предварително! Поздрави!
    Колата е 146 JTD , 1999 година.
    sigpic

започни от бутона на шофьорската врата, най-добре го подмени с друг от друга кола.
    Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
    Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от killuminati Покажи съобщение
      започни от бутона на шофьорската врата, най-добре го подмени с друг от друга кола.
      Не от бутона , тъй като като не иска да се затваря прозореца не се затваря и от алармата.
      sigpic

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:10.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Двигателчето има защита по ток. Тоест - като текне по голям от определеният ток - двигателчето спира. По голям ток тече когато моторчето се претовари.
          А кога се получава това? Когато двигателя трябва да преодолее освен тежеста на стъклото и силата на триене, причинена от излизане на стъклото от "водачите" и/или замърсена с прахоляци и згъстена смазка.
          Може да е и електрически източникът на проблема, но слеед като редовно слиза надолу, а се затваря по собствено усмотрение, след вибрации.....
          за да се разбере дали механично задържа - хванете стъклото и дърпайте нагоре, подавайки команда за затваряне. тръгне ли - махате кората и гледате защо задържа.
          Колега ще опитам , но мисля че не това е проблема и проблема го прави и при отваряне и при затваряне на стъклото.
          sigpic

Comment

Махни кората и прегледай клемите!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
              Attached Files
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:09.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Благодаря колеги , в събота или неделя ще си имам занимание.
                sigpic

Comment

Working...
                X